helping people find their true destiny in Christ so they can go out and reveal the Father's heart to the world

En fantastisk föreställning av Johannesevangeliet...

Jag har haft förmånen att följa framfödandet av enmansföreställningen Johannesevangeliet - I begynnelse var Ordet. Sebastian som gör föreställningen är, förutom min son, en mycket professionell och skicklig skådespelare och producent. Johannesevangeliet i scenform skapades efter en tid av bön. När han vistades i USA för ett antal år sedan följde han med på några resor där street-healing stod i fokus. De under han såg hända förändrade för alltid hans liv. När han studerade evangelierna i bibeln så blev det så tydligt för honom att det Jesus ägnade sig mest åt under de 3 år han vandrade på jorden, var just att bota människor. 

Pjäsen skildrar vandringen med Jesus ur den enkla fiskaren Johannes perspektiv. Genom pjäsen följer vi Johannes förvåning, förvirring och glädjen över att få umgås med Jesus. Också fariséernas dubbelmoral skildras skickligt i pjäsen. Sebastian använder sig av film, musik och ett fåtal rekvisita. Han spelar själv alla roller och han byter snabbt karaktär. Pjäsen byggs långsamt upp för att kuliminera i några mäktiga slutscener. Man blir berörd, riktigt berörd. Publiken gensvarar på pjäsen på ett mycket emotionellt sätt. Jag har sett några gråta, några är tysta och några vill ha förbön.

Efter varje föreställning bjuder Sebastian in till en stunds samtal. Där kan publiken ge feedback och även höra Sebastian berätta om hur pjäsen kom till. Både unga och äldre reagerar på pjäsen, de blir utmanade i sina stereotypa föreställningar av Gud. "Om Jesus hade framställts för mig på det här sättet tidigare, hade jag för länge sedan valt att vara kristen" är det någon som uttrycker. En dam i övre medelålder kramar om Sebastian utan ord medans tårarna rinner ner för hennes kinder.

En annan dam vill ha förbön för sina sjukdomar och Sebastian ber för henne på ett tyst och stilla sätt. Ungdomar som har kommit för att se pjäsen är också märkbart berörda.

Pjäsen är ett utmärkt verktyg att använda vid olika tillställningar, såsom Alpha-kurser, konfirmandläger, religionsundervisning, i skolor, kyrkor  men också vid helt profana tillställningar. En stor eloge till den icke kristna regissören Nina som har gjort ett fantastiskt arbete tillsammans med Sebastian och ljudteknikerm Daniel från Kulturverkstan i Tingsryd. Jag kan rekommendera pjäsen i allra högsta grad. För mer info kontakta Sebastian på 073 905 63 01. Klicka på Cornerstone Productions för att se hans hemsida.

Blessings!

/Tineke

 

19 aug 2014

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)